Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyermekrajz képes leírás - Rajz.tlap.hu
részletek »

Gyermekrajz - Rajz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rajz.tlap.hu » Gyermekrajz
Keresés
Találatok száma - 9 db
400 gyermekrajz érkezett a pályázatra

400 gyermekrajz érkezett a pályázatra

A Magyar Tudományos Akadémia A tudomány az élhető Földért gondolat jegyében szervezte az idén a magyar tudomány ünnepe kiemelt rendezvényeit. Ez alkalomból először írtak ki gyermekrajzpályázatot, amelynek eredménye minden várakozást felülmúlt - olvasható az MTA honlapján. A gyerekek bármilyen technikával készült alkotásaikkal pályázhattak. A zsűri két, 6-10 évesek és 11-14 évesek korosztályban várta a pályaműveket.Mint olvasható a honlapon, 'a pályázatra beküldött rajzok nagyon reményteljesek voltak. A gyermekek nem azt rajzolták, amit a televízió ont rájuk, hanem észrevették a természetet. Rajzoltak hegyet, lovat, fákat, lovakat, rókát, vagy épp tündér-királykisasszonyt. Az alkotásokat látva mindenkit megkísértett az optimizmus: talán ez a nemzedék (...) képes lesz meghallani a csendet, gyönyörködni a Duna hullámaiban, alkotni és tenni az élhetőbb környezetért'.

Gyermekrajz-árverés a gyógyításért

Gyermekrajz-árverés a gyógyításért

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek rajzaira lehet licitálni a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány honlapján május 15-ig. Az árverésből befolyt összeget a beteg gyerekek gyógyítására fordítják.

Gyermekrajz-kiállítás olimpiai témában

Gyermekrajz-kiállítás olimpiai témában

Vác és testvérvárosainak diákjai az olimpia témakörében készítettek rajzokat, amelyekből nagyszabású kiállítás nyílik pénteken a váci Madách Imre Művelődési Központban. Franciaországból, Németországból, Szlovákiából, Finnországból, Romániából, Japánból, Kínából és Magyarországról érkeztek rajzok a váci önkormányzat pályázatára, amelyet tavaly év végén hirdettek meg. Összesen százharmincöt alkotás látható a kiállításon.

Gyermekrajzok és szimbólumok

Gyermekrajzok és szimbólumok

Színek és érzések - egy szál virág... A liliom hófehér, hamvas ártatlansága, az ibolya mélykék, titokzatos szerénysége, a rózsa pazar, vörös bujasága. Formák és érzések - egy vonal... A befogadás ölelő öblössége, a kígyózás fondorlatos ügyessége, a szögesség veszélyt sejtető szúróssága. Talán magunk sem tudjuk, hogy a szimbólumok nyelvén nyernek megfogalmazást közös érzeteink.

Iskolatáska Program, rajzpályázat

Iskolatáska Program, rajzpályázat

A SIÓ-ECKES Kft. felelősséget érez, hogy a gyermekek egyenlő esélyeihez, egészséges fejlődéséhez hozzájáruljon és az iskolarendszer integráló munkáját támogassa. Minden évben útjára indul a Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program. A SIÓ az elmúlt évekhez hasonlóan a szociálisan rászoruló családok szorgalmas gyermekeinek iskolakezdésében kíván segíteni. Ezért a Program keretében pályázatot ír ki a magyarországi általános iskolák számára. A pályázat célja, hogy az óvoda- és iskolarendszeren keresztül juttassunk el a szociálisan rászoruló családokhoz az iskolakezdéshez feltétlenül szükséges eszközt, amelyről így a családoknak nem kell külön gondoskodniuk. Az adományozási program keretében a SIÓ-ECKES Kft. iskolatáskákat adományoz a beérkezett pályázatok alapján kiválasztott 1000 gyermeknek.

Katinka és Eszter rajzai

Katinka és Eszter rajzai

Katinka és Eszter rajzai.6 éves ikerlányok rajzai.Katinka és Eszter rajzait mutatja be ez a honlap.Rengeteget rajzolnak főleg a családot,királylányokat, virágokat és lovaglásról. A gyermekek világa őszinte. A gyermekek világa tiszta. A gyermekek világa ártatlan és ösztönös. A gyermekek világa egy külön világ. Beszélnek nekünk, de mi nem értjük meg őket.

Kisgyermekfejlesztes.hu - A rajzelemzések főbb szempontjai

Kisgyermekfejlesztes.hu - A rajzelemzések főbb szempontjai

A Kisgyermekfejlesztes.hu egy olyan weboldal, mely kategóriákba rendezi a fejlesztési eljárásokat, ötleteket. A weboldal nem csak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is naprakész, friss információkkal szolgál a gyermekfejlesztés minden területén. Az ajánlott cikk a rajzelemzés főbb szempontjait gyűjtötte össze. A rajz, mint alkotás ugyanis minden gyermek életében üzenetként is értelmezhető. Mivel a rajzelemzés egy külön szakma, összegyűjtöttük a cikkben azokat a fő szempontokat, amelyeket a szakemberek figyelembe vesznek a rajzelemzés során, hogy az olvasók is átlássák, milyen bonyolult és összetett feladatra vállalkozik az, aki egy kisgyermek rajzát szeretné elemezni.

rajzolós játékok

rajzolós játékok

Mi fejleszthetné jobban gyermeke kreativitását, és kézügyességét a rajzolós játékoknál? Temérdek rajzolós játék, mint például füzetek, elektronikus tábla, és hasonlók várják Önt, és gyermekét az 1játékbolt webáruházban, ahol a folyton megújuló akciókkal bárkinek élvezet vásárolni. Jöjjön és nézzen el hozzánk!

Szélfútta levél a világ

Szélfútta levél a világ

A Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 'Szélfútta levél a világ' címmel országos gyermek rajzpályázatot hirdet általános iskolai és középiskolai tanulók részére. Ti hogyan képzelitek el a repülést? Hogy juthatott el az ember a repülőgépekig? Hogyan nézhetett ki egy magyar repülőgép régen és hogyan néz ki ma? Milyen lehet a magyar táj repülőről nézve vagy egy olyan hely ami csak a fantáziánkban létezik?

Tuti menü