Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rajz képes leírás - Rajz.tlap.hu
részletek »

Rajz - Rajz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rajz.tlap.hu » Rajz
Keresés
Találatok száma - 20 db
A rajz

A rajz

Némely jel arra mutat, hogy a rajz iránt ismét érdeklődni kezdenek az emberek. Nemcsak a nemes grafika lett hosszú idő óta ismét népszerűvé, hanem a közvetlen rajz is, a mely nincs mechanikus sokszorosításra szánva. Nálunk ezt a jelt abban az érdeklődésben véljük megpillantani, amelyet a közönség a Nemzeti Szalonban május elsején megnyílt rajzkiállítás, nemkülönben az Országos Képtár e nyári metszetkiállítása iránt mutatott. A rajz e kedvelése azokat is érdekelheti, a kik a kor lelkét tanulmányozzák: kultur-históriai adatokkal is szolgál ez a mozzanat. Minket azonban e helyen leginkább az foglalkoztat, hogy mit jelent a rajz. a művészre nézve, miképpen nyilvánul ebben a vérmér-séke, lelkének minden dispoziciója. Egyszerű módszerrel fogjuk ezt kutatni s fel fogjuk tárni az érdeklődők számára a rajz pszichológiáját, életét, erényeit. De előbb egy rövid kitérést engedünk meg magunknak. Hogy egész megdöbbentő nagyságában állíthassuk az olvasó elé a rajz jelentőségét, néhány sorban elmondunk egyet-mást a világ egyik legnagyobb rajzolójáról, Hokuszáiról.

A rajzszoba

A rajzszoba

A 'drawing room'-egy digitális vázlatfüzet, ahová az olyan munkák is felkerülhetnek, amiknek egy portfólióban nincs igazán helyük. Kevés szöveg (javarészt angol), sok kép - vegyesen a hagyományos technikák (ceruza, grafit, vízfesték) és a digitális médium (Photoshop, Paint tool SAI, Manga stuido EX) felhasználásával. Kiemelt hangsúly az anatómián és a látvány után rajzoláson. A blogban minden szereplő kép az én munkám, kezdve korai iskolás vázlatokon át egészen a megrendelésre készült darabokig. Igyekszem bemutatni egy-egy munkát több különböző fázisban is.

Ajándék-portré

Ajándék-portré

Csányi Anna rajzoló és festő honlapja. Anna kezdetben dekoratőrként tevékenykedett, a rajzolás kikapcsolódás szinten érdekli. Ezen oldal azzal a nem titkos apropóból készült, hogy a szép, egyedi, kézzel rajzolt vagy festett műveket akár ajándékba is lehet adni. Portré, tájkép, életkép, csendélet egyaránt fellelhető Anna weboldalán, galériákba csoportosítva. Ma már élvezettel tölt el annak tudata és látványa, hogy az elkészült rajzom mekkora örömöt tud szerezni. Remélem ez Veled, kedves Látogató is így lesz!

Élethű portré rajzolás fotóról

Élethű portré rajzolás fotóról

Szeretnél élethű portrérajzot magadról, barátodról, kedvenc színészedről, énekesedről, de nem tudsz rajzolni? Szeretnél különleges ajándékot adni barátodnak, szüleidnek, családtagjaidnak, de nem tudod mi legyen az? Küldött fotó (fénykép) alapján rajzolok grafikai portrékat, rövid határidővel, országosan.

Farkas Szív

Farkas Szív

Üdvözöllek a Farkas Szív oldalon! Sokszor láthattad már külföldi oldalakon, vagy éppen minimális magyar oldalon is, hogy az anime mániások körében vannak kifejezetten a farkas imádók (ha csak nem vagy te is az). Rengeteg karaktert hoznak létre, szebbnél szebb képeket alkotnak, vagy épp csodálatos rajzot készítenek, de ha mélyebbre szeretnénk ásni, akár történeteket írnak, és szerepjátékot játszanak. Ez itt sajnos még nekünk nem adatott meg eddig, hogy valaki az anime dolgokon belül, csak és kizárólag ezzel foglalkozzon, ezért most itt a lehetőség! Érdekel a dolog? Miért is hagynád ki? Amennyiben szeretnél te is közösségünk tagja lenni ingyen, játszani velünk, alkotni, és szórakozni, akár megmutatni tudásod, és elszánt farkasrajongó vagy, katt ide!

Grafika

Grafika

A görög graphein (=írni) szóból: rajz. Szorosabb értelemben a nyomdai sokszorosító eljárásoknak ('sokszorosított grafika') a kézi rajztól való megkülönböztetésére szolgál. A 15. századtól (a rézmetszés elterjedésétől) kezdve meghonosodott grafikai technikák egyik funkciója a művészi rajznak mint a leleményeit papíron vagy közvetlenül a nyomólemezen rögzítő mester ('peintre-graveur') szellemi termékének széles körben való hozzáférhetővé tétele. A másik: rajzoknak és más műveknek népszerűsítése, terjesztése: reprodukciója. Ezt a funkcióját kimutathatóan a 16. század elejétől tölti be (Raffaello grafikusokat alkalmaz műhelyében).. Mind a rajzi stílust rögzítő, mind reproduktív funkciója fontos szerepet biztosít a grafikának abban, hogy a művészet emlékeinek gyűjteménye legyen.

Grafitrajzok

Grafitrajzok

Grafitceruzával készült rajzaimat láthatjátok az oldalon. Nézzetek be és mondjatok véleményt! Nem olyan régóta rajzolgatok, de a rajzolás mindig is érdekelt. Próbálom magam folyamatosan képezni, hogy a rajzaim minél jobbak, életszerűbbek legyenek. Célom a fényképszerű rajzolás. Elsőre természetesen nem úgy sikerültek a rajzok ahogy én szerettem volna, de azt hiszem azóta sokat fejlődtem. Másként látom a dolgokat, mint eddig.

Kinek művészet a graffiti?

Kinek művészet a graffiti?

,,Azt gondolom, hogy mi, magyarok még jó ideig bosszantónak, rongálásnak, sőt bűntettnek tartjuk az efféle művészi tevékenységet. Mindenki elgondolhatja, mit érezhet az a tulajdonos, bérlő, intézmény fenntartó (például a MÁV), amikor az önkéntes művész minden felkérés nélkül és tiltás ellenére elcsúfítja a tulajdonát.

Nagy rajzolás Szegeden és Miskolcon

Nagy rajzolás Szegeden és Miskolcon

Művészi tehetségtől függetlenül mindenkit közös rajzolásra várnak szombat délután a szegedi Kass Galériába. A rendezvény népszerűsítésére kedden Németh György karikaturista, az MTI nyugalmazott fotóriportere vezetésével húszméteres rajzcsík készült a Tisza-parti városban. Miskolcon is rajzolnak.

Hirdetés
Portré rajzolás

Portré rajzolás

Kis-Gyöngyösi Ildikónak hívnak. Képzőművészeti végzettséggel rendelkezem. Vállalom művészi színvonalú portrék elkészítését. Grafit, pitt, pasztell, akril, olaj anyagokkal dolgozom elsősorban. Vallom, hogy a portré műalkotás. Ennek szellemében dolgozom. Honlapomon bővebben tájékozódhat a lehetőségekről, megtekintheti referencia munkáimat, ezen kívül az oldalhoz blog is kapcsolódik, ahol portrézással, művészetekkel kapcsolatos gondolatokról, tényekről, érdekességekről olvashat az érdeklődő. A bejegyzéseket rendszeresen frissítem. Keressen bizalommal elérhetőségeim valamelyikén!

Portrérajz digitális eszközökkel

Portrérajz digitális eszközökkel

Rajzolni sokféle eszközzel és sokféle témát feldolgozva lehet. A lényeg: a művészi önkifejezés. A digitális portrérajz modern eszközökkel, de hagyományos rajztechnikai gyakorlattal történik, így az alkotómunka adta érték beleépül a műbe, miközben a felhasználási területek köre kibővül. Az elkészült portré nemcsak papírra nyomtatható, de vászonra, feszített vászonra, bútorfóliára és fali-matricára is felvihető. A képek nagy felbontásban készülnek, így egészen nagy méretű nyomtatásra is lehetőség nyílik.

Rajz

Rajz

A rajz általában ceruzával, tollal, tussal vagy krétával készített szabadkézi művészeti vagy mérnöki alkotás. A művészi rajz a képzőművészeten belül a grafikához tartozik. Lehet önálló mű, vagy más képzőművészeti, illetve iparművészeti ághoz tartozó alkotásnak (festmény, szobor stb.), illetve valamilyen ipari termék vagy létesítmény, előadás vagy rendezvény megvalósításának az előkészítő eszköze. Ez a vázlatrajz vagy skicc, illetve tervrajz, szabásminta, díszletterv stb.

Rajz - Lexikon

Rajz - Lexikon

Valóságbeli és képzelt lényeknek és tárgyaknak alakjának síkfölszinen való utánzata, mely a testnek csupán látszatát nyujtja, tehátcsalódáson alapul. Minthogy a rajz testtel, azaz térbeli kiterjedéssel birólényeket utánoz, azért legfőbb két ismertető jele az utánzás és a térbeliség. Arajzot papiroslapon, deszkán, kelmén stb. szénnel, krétával, ónvesszővel,szines fonállal állítják elő. Az irodalomban a rajz (skizze) miniatür-elbeszélés, melyrövidsége mellett teljes művészi szerves lényt alkot, mely bevezetéssel,fokozatossággal és meglepő véggel bir, mint elbeszélés mulattat, mint poézishangulatba ejt. Mestere nálunk az ilyen rajznak Mikszáth Kálmán, ki apróelbeszélései által világhirü lett. Számosan sikerrel elindultak nyomába. A rajznöveli az irodalmi apró fajoknak számát, egy kategoriában áll az epigrammal,mesével, regével, románccal és balladával, apróbb poétikai elbeszéléssel. Ámbára rajz prózai mű, nyelvezetet emelkedettebb és inkább közeledik a poétikaiirányhoz.

Rajz és vizuális kultúra

Rajz és vizuális kultúra

A tankönyv a Nemzeti Tankönyvkiadó akkreditált rajz és vizuális kultúra kerettantervének C változata, a Tölgyfa Program alapján készült. A tankönyv nagy része képekből áll, a szöveges rész ehhez képest igen kevés. A szerzők több éves pedagógiai munkájuk alapján gondolták úgy, hogy rajz és vizuális kultúra órán olyan könyvre van szükség, ahol a gyermek megfelelő méretű, jó minőségű képek segítségével hangolódhat rá a munkára. A képek indukciós képek, melyek sokszor vizuális problémák is egyben, szervesen kapcsolódnak az adott óra rajzos feladatához. A szerzők törekedtek arra, hogy a gyermek számára a látvány és a feladat egyaránt élmény legyen.

Rajz leírása

Rajz leírása

A gépészetben a rajz ma már nagy szerepet játszik, mert a készítendő gépet először minden legkisebb részében papirosra rajzolják, megszerkesztik, s a rajz után készítik a műhelyekben. Összetettebb gépeket többnyire részleteiben is felrajzolnak és pedig az egyes részleteket, amennyire lehet, természetes nagyságban teszik a papirosra, sőt gyakran külön rajzolják a különböző fémekből készült alkatrészeket is. A rajzokat többféle osztályba sorozhatjuk; van tervrajz, mely a készítendő gép tervét tünteti fel. Kisebb méretben készül s csak előleges tájékoztatást nyujt az egész gép lényegére.

Rajz tehetségesek

Rajz tehetségesek

Ez egy olyan weboldal, ahol több művészeti ágról (festészet, szobrászat, irodalmi novellák, zene, tánc.stb.) találunk információkat. Az honlapon van egy Fórum opció, ahol megoszthatjátok egymással bizonyos témákkal kapcsolatban a gondolataitokat, véleményeteket. Az oldalon találunk még egy kereső opciót, ami megkönnyít a keresést. Nézz körül, érdemes!!!

Szimbolikus rajzok

Szimbolikus rajzok

Éppen napjainkban nem időszerűtlen olyan művekkel foglalkozni, amelyeket általában szimbolikus rajzoknak szokás nevezni. Könyvekben, folyóiratokban, rajzmappákban és kiállításokon egyre sűrűbben találkozunk velük, s ha ösmerjük a modern művészeti irányok történetét, úgy nem is csodálkozhatunk megsokasodásukon. Nem mintha a grafika e faja merőn új vagy éppen a mi korunk gyermeke volna. Bizonyos időszakokban megleljük, szép számban és viruló fejlettségben a múltban is. Eszünkbe jut -hogy csakis a grafikánál maradjunk Dürer gyönyörű "Melancholiája" és a kisebb művészek szimbolikus lapjainak egész sora.

Tuti menü