Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rajzfilmek képes leírás - Rajz.tlap.hu
részletek »

Rajzfilmek - Rajz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rajz.tlap.hu » Rajzfilmek
Keresés
Találatok száma - 5 db
A rajzfilm története

A rajzfilm története

A rajzfilm olyan művészeti ágazat, mely gyors egymás utánba vetített illusztrált képekkel kelti a mozgás illúzióját. A korai rajzfilmek még mindeki számára, a modern rajzfilmek azonban már jórészt gyerekek számára készültek. Éppen ezért manapság a "rajzfilm" fogalmat már nem is használják a felnőtteknek szóló (ám elkészítését tekintve rajzfilm kategóriájú) filmekre, mint pl. a japán anime filmek.

A rajzfilm története

A rajzfilm története

A rajzfilm története: A rajzfilm történetében a maihoz hasonló hatást eloször a francia Emila Reynaud hozott létre. Kézzel festette és rajzolta filmjeit celluloidra. Technikáját szabadalmaztatta és Praxinoszkópjával vetítette. Elso rajzfilmjei : Egy jó pohár sör 1889; Egy kabin körül 1894 voltak, melyeket Párizsban vetítettek. Az Egyesült Államokban Stuart James Blackton mutatta be az elso rajzfilmet (Egy arc humoros változásai) 1906-ban. Ot követte W. Mac Coy 1909-ben a Dinoszaurusz címu filmjével.

Animációs film

Animációs film

Az animáció olyan filmkészítési technika, amely élettelen tárgyak (többnyire bábok) vagy rajzok, ábrák stb. kockázásával olyan illúziót kelt a nézőben, mintha az egymástól kis mértékben eltérő képkockák sorozatából összeálló történésben a szereplők megelevenednének vagy élnének. Az animációs filmeknek számos változata létezik, közvetlenül a filmre rajzolástól kezdve a homokkal rajzoláson át az élő szereplőkkel együtt játszó rajzfigurákig. Számítógép segítségével az animáció egyre közelebb jut a valós, életszerű lények reális mozgatásához, ugyanakkor szinte korlátlan fantáziájú háttereket lehet előállítani a virtuális ábrázoló eszközök, hang, kép, térhatás, sőt interaktivitás segítségével.

Az 5 legjobb rajzfilm

Az 5 legjobb rajzfilm

Bármennyire is meglepő, a rajzfilmek szinte egyidőben születtek a filmekkel. A rajzfilm történetének első lépését a francia Emila Reynaud tette meg a 19. században, amikor celluloidra kezdett kézzel festeni és rajzolni. Bár ezek a rajzfilmek többnyire nem a gyerekek szórakoztatására készültek, kétségtelenül alapköveknek számítanak a rajzfilm-történelemben, ahogy annak számított az 1900-as évek elején az Egyesült Államokban megalkotott Popeye, a tengerész figurája is. Az igazi áttörést mégis mindezek ellenére az 1920-as évek jelentették, amikoris Walt Disney közreműködésével elindult a rajzfilmek nagyipari gyártása.

Online sorozatok és online filmek

Online sorozatok és online filmek

filmek és mozi sorozatok regisztráció nélkül. Kiváló minőségben, online, magyar nyelven és szinkronizáltan egyaránt. Online sorozat nézés! Több ezer film online várja. Állandóan bővülő kínálat! A filmek és sorozatok elérhetőségeit naponta vizsgáljuk, szükség esetén cseréljük. Mindenképp érdemes regisztrálnia oldalunkra, mert így hírlevél útján értesülhet újdonságainkról. Amennyiben nem talál egy keresett sorozatot, a film kérése menüpontban küldje el kérését, néhány napon belül elérhetővé tesszük az Ön számára.

Tuti menü