Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rajzoktatás képes leírás - Rajz.tlap.hu
részletek »

Rajzoktatás - Rajz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rajz.tlap.hu » Rajzoktatás
Keresés
Találatok száma - 13 db
A Jobb agyféltekés rajzolásról

A Jobb agyféltekés rajzolásról

Sokan, sokféle módon tanítják ma a 'Jobb agyféltekés rajzolás' technikáját. A módszert eredetileg Betty Edwards és Roger W. Sperry, kaliforniai professzorok fejlesztették ki. A 4 napos tanfolyam alatt megtanulunk fényképről portrét rajzolni. Olyan technikákat alkalmazunk, amelyek előhívják a jobb agyfélteke működését; például fejjel lefelé rajzolás, negatív terek megfigyelése. Ezen technikák elsajátításával elsősorban rajzolni tanulunk, de rajzolás csupán eszköz, és nem végcél. A tanfolyam elsősorban látni tanít! Ha képesek vagyunk más nézőpontból szemlélni a világot, képesek vagyunk a megismerésre. Ha megismerjük, képesek vagyunk a dolgokat úgy elfogadni, ahogy vannak. Ha elfogadjuk, képesek vagyunk békében élni önmagunkkal és képesek vagyunk harmonikus kapcsolat kialakítására környezetünkkel.

A rajzkészség fejlesztése

A rajzkészség fejlesztése

A négynapos rajztanfolyamon megdől az az előítélet, miszerint a rajztudás csupán néhány különleges képességgel megáldott személy kiváltsága. A tanfolyami résztvevők megtanulnak a képzőművész szemével látni, a képzőművész agyával gondolkodni. Visszamennek arra a pontra, ahol a művészi fejlődésben gyerekkorukban elakadtak, és újra megtalálják igazi, játékos, felfedező kedvű, kreatív énüket. Eljutnak a pálcikaembertől a valósághű portréig.

Belvárosi rajztanfolyamok

Belvárosi rajztanfolyamok

Üdvözöljük! Budapest belvárosában, a Teréz körúton folyamatosan indítunk jobb agyféltekés rajztanfolyamokat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Kis létszámú csoportjaink vidám hangulatban, barátságos környezetben sajátíthatják el a jobb agyféltekés rajzolás rejtelmeit. A 4 napos tanfolyamokon minden szükséges eszközt biztosítunk a résztvevők számára. A rajz tanfolyamon kívül, gyerekek számára folyamatosan indítunk különféle rajzklubokat, szakköröket és foglalkozásokat. Könnyen megközelíthető helyszín, barátságos hangulat, kedvező árak.

Budai Képzőművész Stúdió

Budai Képzőművész Stúdió

A Budai Képzőművészeti Stúdió nagymúltú képzőművészeti kör, mely fennállása óta - kultúrmissziót tölt be. Magára vállalja -annak a vizuális élményszerzési igénynek a fejlesztését, a vizuális kultúra terjesztését, amely része az ország közművelődési programjának; -a rajztanárok számára fontos portré- és aktrajzolási lehetőségek biztosítását; -a fiatalok előkészítését az egyetemi ill. főiskolai felvételi vizsgára; -a tehetséges és lelkes amatőrök oktatását, technikai képzését.

Gyerekeknek 2 nap alatt élethű rajzolás 7-13 éves korig a Művészházban

Gyerekeknek 2 nap alatt élethű rajzolás 7-13 éves korig a Művészházban

Ha szeretnéd, hogy gyermekednek legyen egy kreatív hobbija, jelentkezzetek most! Két kiváló, gyermekszerető, barátságos oktató és csoportonként 12 csöppség. Mi megtanítjuk gyermekednek az élethű rajzolás fortélyait úgy, hogy azt majd otthon is használni tudja. Mi biztosítjuk a felszerelést is, amivel gyermeked tovább folytathatja az alkotást. A Jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamon nem csak rajzolni tanulnak meg a gyerekek, hanem figyelni is. Ezt az iskolai tanulmányaik során is remekül tudják majd alkalmazni, így duplán érdemes jelentkezni a legközelebbi dátumra. Több száz elégedett gyermekkel, több ezer csodálatos rajzzal és jó hangulattal várja gyermekedet a Művészház, profi oktatócsapata!

Hetedhét-ország

Hetedhét-ország

Az oldal témája a személyiségfejlesztés és művészeti oktatás gyermekek részére. Olyan oktatást, tanfolyamot kínál, amelynél a gyerekek játszva tanulhatnak különböző művészeti formákat, illetve illemtant is. A júliusban induló napközis tábor végére egy színdarabot is előadnak a diákok, aminek az elsajátítása közben rengeteg új, a mindennapi élethez elengedhetetlen ismeretekkel gazdagodnak majd.

Jobb agyféltekés rajzolás - SZÉP kártya elfogadóhely

Jobb agyféltekés rajzolás - SZÉP kártya elfogadóhely

A Kreatív Kuckó bemutatja: jobb agyféltekés rajzolás és színes rajztanfolyam Három nap alatt megtanítunk élethűen rajzolni! Hihetetlen, ugye!? Pedig igaz! Ezt bizonyítják a galériában található rajzok és az emlékkönyvi bejegyzések. A tanfolyamokon készült rajzokat és festményeket megnézheted videós összefoglalóinkban is YouTube csatornánkon. A honlapon túl további érdekességek várnak Rád facebook és Google oldalunkon, valamint Blog bejegyzéseink közt. Rajztanfolyamainkkal kapcsolatban minden információt megtalálsz honlapunkon. Sok szeretettel várunk tanfolyamainkon!

Jobb agyféltekés rajztanfolyam

Jobb agyféltekés rajztanfolyam

Szeretnél te is a jobb agyféltekés rajzolás mesterévé válni csupán négy nap alatt? Jobb agyféltekés rajztanfolyamjaink általában csütörtöktől vasárnapig tartanak különböző helyszíneken Dorogi Andrea és Valentin Péter közreműködésével! Ha szeretnél részt venni ezeken a tanfolyamokon, akkor jelentkezz online weboldalunkon, vagy email-ben Péternél!

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok

A Valdorart a jobb agyféltekés rajztanfolyamok szervezésével és lebonyolításával foglalkozik, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, Budapesten és vidéken is, kis csoportokban. Lényege a kreatív energiák felszabadítása, az önkifejezés és a stressz-oldás egyszerre! Rajz és jóga táborokat szervezünk, rajzklubokat alapítunk, pszichológiai rajzelemzést is végzünk.

Hirdetés
Kinva Művészeti Akadémia

Kinva Művészeti Akadémia

A Kinva Akadémia egy szabad iskola, ahol festészetet és rajzot tanítunk gyermekkortól egészen nyugdíjas korig! A tananyag moduláris szerkezetű, speciális kurzusok, intenzív tanfolyamok, rendszeres foglalkozások, szemináriumok és alkotó táborok megrendezésével épül fel! Semmilyen előképzettség nem szükséges a beiratkozáshoz

Kreatív rajzolás

Kreatív rajzolás

Négy nap és elkészítem életem első portréját, ráadásul nem is akármilyen minőségben. Valami ehhez hasonlót ígérnek minden jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Be kell vallani elég merészen hangzik, főleg akkor, ha bal agyféltekével állunk a dologhoz. Egy logikusan, merev szabályok és sorrendek szerint gondolkodó bal agyféltekének ezt elhinni nagyon nehéz, ezért ha a kedves olvasó kételkedik vagy teljesen elutasítja ennek az egésznek a megvalósulását, akkor jelenleg a bal agyféltekéje a domináns.

Rajz abc

Rajz abc

"A rajzkészség az ember egyik legcsodálatosabb képessége. Hasonló a zenéhez, ahol a fül (belső hallás), a kéz, az agy és a szív együttműködve hoz létre valami csodát. A képzőművészetben a szem (belső látás), a kéz, az agy és a szív szükségeltetik e titokzatos varázslathoz. A rajz kész csoda, egy szál ceruzával világokat lehet teremteni, a háromdimenziós tér illúziója varázsolható egy üres papírlapra. (...)Ez a könyv arra vállalkozott, hogy megtanítson rajzolni: kézen fogja a tanulni vágyót, közös gondolkodásra, együttlátásra serkentse. Megmutatom, hogyan gondolkodom, mit és hányszor mérek, amikor rajzolok, azaz a kezdő lépéseket segítem."

Rajz és vizuális kultúra

Rajz és vizuális kultúra

Az alkotóképességek fejlesztése a vizuális művészi kifejezés és a kommunikáció formáinak, kifejezési eszközeinek megismerésén és alkalmazásán keresztül történik. A vizuális nyelv kifejezési eszközeinek megismerése és fejlesztése e nyelv logikájából következő, egymásra épülő egyre bonyolultabb megfigyelési szempontokat és differenciáltabb kifejezési eszközöket igénylő feladatsorokra épül. De emellett nagyon fontos, hogy teret kapjon az ösztönös önkifejezés lehetősége is. A befogadó, megismerő képességek fejlesztése egyrészt a valóság, a természet, az emberi környezet megfigyelése elemzése, másrészt a képzőművészeti alkotások megismerése, elemzése során valósul meg. Az ókori nagy kultúrák és az azt követő stílusirányzatok megismerése a kronológiai sorrendet követi és szinkronban van a társadalomismeret tantárgy tematikájával, de a hangsúly nem a teljességen, az időrend pontos betartásán van, hanem azon hogy egy adott témához, feladathoz kapcsolódó műalkotásokat ismerjük meg, elemezzük és ezek tanulsága, közvetve épüljön be a diákok munkáiba. A cél tehát nem egy rendszerezett művészettörténeti képzés, hanem az, hogy egy-egy probléma, feladat kapcsán vizsgáljuk meg, hogy hogyan látták, hogyan oldották meg ezt a problémát az ókori egyiptomiak vagy a görögök.

Tuti menü