Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rajzolás Alapjai képes leírás - Rajz.tlap.hu
részletek »

Rajzolás Alapjai - Rajz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rajz.tlap.hu » Rajzolás Alapjai
Keresés
Találatok száma - 7 db
 A Holisztikus- jobb agyféltekés rajzolás lényege

A Holisztikus- jobb agyféltekés rajzolás lényege

Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, nem tudjuk az agy teljes kapacitását kihasználni, mert a bal agyfélteke "pánik üzemmódba" kapcsol, ami az "üss, vagy fuss" reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan, és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

A műszaki rajz alapjai

A műszaki rajz alapjai

A könyv a rajzolás alapjainak (rajzeszközök, rajzfajták, rajzszabványok stb.) áttekintése és az ábrázolási módok, ill. a méretmegadás szabályainak ismertetése után bemutatja az alapvető síkmértani szerkesztéseket (egyenes és görbe vonalú síkidomok szerkesztése, műszaki görbék és jelleggörbék szerkesztése). A könyv végén található feladatgyűjtemény kiválóan alkalmas a szerkesztések otthoni gyakorlásához.

A rajzolás alapjai

A rajzolás alapjai

Szinte nincs olyan ember, aki ne vágyna arra, hogy tudjon rajzolni, festeni. A rajzhoz, festészethez nagy művészeket kapcsolunk, éppen ezért nem merünk a nyomdokaikba lépni, szinte lebeszéljük magunkat arról, hogy elkezdjünk komolyan foglalkozni a rajztanulással. Pedig kis odafigyeléssel, gyakorlással belátható időn belül szép eredményt érhetünk el. Könyvünk célja, hogy eloszlassa a kishitűséget, a fehér laptól való félelmet. A teljesség igénye nélkül a legfontosabb, illetve könnyen beszerezhető eszközöket, anyagokat, valamint az egyszerű formák, a szögletes és forgástestek rajzolásához adunk néhány jó tanácsot.

Adobe Illustrator CS3

Adobe Illustrator CS3

A vektorképek (melyeket esetenként vektoralakzatnak vagy vektorobjektumnak is neveznek) olyan képek, amelyeknek minden alkotóelemét (vonalait és íveit) vektornak nevezett, képek geometriai jellemzőkkel történő leírására szolgáló matematikai objektumok definiálnak.

Interaktív hegesztés

Interaktív hegesztés

Ebben a fejezetben áttekintjük a műszaki dokumentáció ismertebb megjelenési formáit. Ezek sorában kiemelt figyelmet szentelünk a rajzdokumentációval kapcsolatos alapismeretek bemutatásának. Nem véletlenül, hiszen egy munkadarab megtervezése kapcsán megszülető gondolatokat egyezményes, érthető formában kell rögzíteni, és természetesen a tervező által készített tervrajzoknak, az eredeti elképzelésnek megfelelően kell a munkadarabot a gyártási folyamatban megvalósítani.

Műszaki ábárázolás

Műszaki ábárázolás

Műszaki ábrázolás lehetősége a számítógépes tervezőprogramok segítségével. Az egyszerű vetületi ábrázolástól eljutunk a valósághű látványtervekig. Objektumok, tárgyak, bútorok, épületek különböző minőségi szintű ábrázolása. Meglévő tervek, skiccek, vázlatrajzok alapján műszaki rajzok készítése. Igény esetén ingyenes nézegetőprogramokra való konvertálás.

Tanuljunk rajzolni lépésről lépésre

Tanuljunk rajzolni lépésről lépésre

A négy egymásra épülő könyv - fokozatosan nehezedő feladatokkal - hatékonyan fejleszti a legkisebbek kézügyességét. A gyerekek a füzetben található játékos feladatok megoldásával lépésről lépésre, szórakoztató formában sajátíthatják el a rajzolás művészetét az alapformák - körök, négyzetek, háromszögek - felhasználásával. A kicsik a négy kiadvány segítségével egyre könnyebben és egyre szebben tudnak majd rajzokat készíteni.

Tuti menü